Publicidad
Lunes, 10 Agosto 2015 06:02

A house is not a home, de la Companyía Ignífuga, a la Fira de Teatre de Tàrrega 2015.

Escrito por  Publicado en Obras teatro recomendadas 2017-2018

  • La jove Companyia Ignífuga ha partit d'Interior de Maurice Maeterlinck per crear el seu nou espectacle, 
  • A House Is Not A Home, que s'estrena els díes 11, 12 i 13 de setembre de 2015  dins del marc de la Fira de Teatre de Tàrrega.

 En la seva versió ens situen en una casa la nit d'un sopar entre amics i familiars. Tots els convidats arriben menys un que no arribarà mai, és mort. La calidesa de la vida de l'interior de la llar contrasta amb la fredor de la mort exterior on dos personatges observen i lluiten amb ells mateixos per informar als de l'interior dels fets. L'espectacle està pensat per ser representat a l'aire lliure amb els espectadors, que disposen d'auriculars inalàmbrics per on reben l'espai sonor dissenyat per l'espectacle, situats a 15 metres de l'espai escènic, que representa la imatge estereotipada d'una casa.

 La proposta vol aconseguir una divisió de la informació sonora i la visual i així situar el públic en la posició de vouyer; fer visible el contrast entre la intimitat i seguretat ficcionades de l’interior de la casa amb la desprotecció de l’espai real on s’ha instal·lat. La Companyia ha treballat durant mesos explorant terrenys desconeguts i ampliant l'equip artístic per barrejar diferents disciplines en un mateix projecte.

L'ESPECTADOR VOUYER – UNA EXPERIÈNCIA INDIVIDUAL

 L'adaptació d'Interior de la Companyia Ignífuga té un caràcter poètic i oníricA House Is Not a Home vol aconseguir una experiència única per a cadascun dels espectadors. La força de l’espectacle recau en la sensació d’exclusivitat i en la impressió que allò que es veu no es repetirà mai més de la mateixa manera. A House Is Not a Home és un espectacle que posa en joc un cert grau d’incomoditat: exigeix del públic un exercici d’autoreflexió sobre el plaer voyeurista que tots experimentem en espiar les vides dels veïns. A House Is Not a Home és un compromís moral i polític amb l’art del teatre: en reclama la funció d’enriquir l’experiència de l’espectador, de generar sentiment de comunitat i crear memòria vivencial. Vol despertar per uns instants el desassossec vital de l’espectador per tal de fer aflorar una reflexió crítica sobre la fragilitat dels espais de seguretat que construïm.

LA COMPANYIA IGNÍFUGA

La companyia teatral Ignífuga va néixer a Barcelona fa quatre anys fruit de la trobada d’un grup de companys de l’Institut del Teatre que compartia una mateixa visió del que hauria de ser el teatre en aquest incipient i encara desorientat segle XXI. Pels seus membres, el teatre de text ja no pot competir amb altres disciplines artístiques a l’hora de construir una acció transparent. Així doncs, la voluntat estètica de la companyia passa per una posada en escena visual on la paraula, tot i ser de gran importància, no és l’única protagonista.

En tots els seus muntatges, la companyia busca el diàleg actiu amb el context present i intenta aportar un punt de vista propi que converteixi l’experiència teatral en un viatge crític d’anada i tornada entre l’obra i l’espectador. La seva primera producció, Fam Oculta (www.famoculta.com), es va estrenar a inicis del 2014 a Barcelona. Es tracta d’una obra de l’autor holandès Peer Witenbols que els permeté començar a definir les línies estètiques i ideològiques del grup. El seu segon projecteLa Norma de l'Extinció a partir de Platònovd'A. Txekhov ha tingut un llarg recorregut, passant pel Fringe Madrid'14, el Círcol Maldà, i actualment es troba fent gira.

FITXA ARTÍSTICA

A House Is Not A Home

A partir d'Interior de Maurice Maeterlinck


Producció de la Companyia Ignífuga

Amb Cristina Arenas, Eduard Autonell, Marina Congost, Toni Guillemat, Aleix Melé, Júlia Rodón, Òscar Castellví i Anna Enrich

Direcció i dramatúrgia de Pau Masaló

Ajudantia de direcció de Roberto Romei

Espai, il·luminació i vestuari d'Alba Macfarlane i Irene Dobón

Composició musical de Rayo-60

Disseny sonor de Nicolás Villa Juan Manuel Castrillo

Amb el suport de Fira Tàrrega i l'Institut del Teatre

Durada de l'espectacle: 70 minuts

Actuacions: 11/09: 21h | 12/09: 21h + 23h | 13/09: 21h

Ja pots comprar la teva entrada per a #‎AHouseIsNotAHome‬! 11, 12 i 13 de setembre a FiraTàrrega.


Comentarios (0)

Escribir comentario

Publicidad

Últimos comentarios

¡NUEVO RSSs de SERIES y CASTINGS de MÁXIMO ÉXITO, APÚNTATE GRATIS!


1-. NUEVO RSS SERIES + CALENDARIO GRATIS CLICKANDO AQUÍ: Todas las Noticias y Fechas GRATIS en tu E-MAIL

Recibirás TODA LA ACTUALIDAD SERIES y TODAS las NUEVAS FECHAS que incorporemos a nuestro calendario LÍDER EN GOOGLE y en INTERNET, con Primicias y Exclusivas de nuestro equipo 

¡Apúntate GRATIS AQUÍ!

2-. NUEVO RSS CASTINGS

Servicio GRATIS de MÁXIMO ÉXITO: ¡Recibe los avisos de nuevos CASTING GRATIS en tu e-mail y no llegues tarde a las convocatorias!

¿Tú también quieres estar entre los primeros en poder apuntarte a los mejores castings (y los más seguros)?

Recibe GRATIS en tu e-mail los próximos avisos de CASTING apuntándote a nuestro RSS CASTINGS GRATIS AQUÍ

Y además...

CASTINGS EXCLUSIVOS siguiéndonos a través de nuestra cuenta oficial de TWITTER: ¡CLICKA AQUÍ y síguenos!

CASTINGS EXCLUSIVOS siguiéndonos a través de nuestra cuenta oficial de FACEBOOK: ¡CLICKA AQUÍ y síguenos!